dinsdag 1 april 2014

Pauline's Minibieb

 Al een tijdje vind ik kastjes langs de weg ontzettend leuk. Of er nu een versnapering in ligt voor reizigers of sportievelingen of je kunt er de groente en fruit kopen van de boeren. Laatst zag ik zelfs brocante spullen te koop in een schuurtje, dat je zelf mocht pakken en geld achterlaten. Geweldig! Dat gevoel van iets willen geven en het vertrouwen dat er dan bijhoort. Tja,.. en aangezien ik een boekenliefhebber ben en al eerder het idee had mijn "afgedankte" boeken op mijn stoep te willen leggen voor een liefhebber... en  opeens visioenen had van leuke oude kastjes bij de voordeur met leenboeken ... en ik heel erg geïnspireerd werd door de Flow-Magazine over de minibieb... Toen ben ik ook maar eens voorzichtig begonnen.

Het concept om iets in de buurt te doen sprak me aan, van boekenliefde en dat aan elkaar doorgeven.
Er staat nu voor mijn deur een oud tafeltje, met een kistje en daarin een paar romans, kinderboeken en boeken met een bepaald onderwerp zoals reiki ( natuurlijk) biologisch tuinieren en een paar detectives.
Mijn voorraad is nog niet zo veelzijdig. Helaas heb ik al heel wat boeken naar de kringloop gebracht, dus even geduld. Hopelijk komen er mooie boeken bij van de buurtboekenliefhebbers.

Ik heb net een foldertje in mijn buurt rondgebracht en nu eens kijken of er iets gaat gebeuren.
Alleen met mooi weer staat het buiten, maar slaat het aan dan ga ik mijn idee van een weerbestendig boekenhuisje inzetten.

 Ik sta natuurlijk te popelen om dit ideetje een beetje te stylen met een kleedje en oud blikje en emaille dingetje. Maar kalm aan plien, sta voor stap. Dan blijft het leuk. Ik hoop dat mensen er ook hun boeken in willen zetten die ze graag aan anderen willen laten lezen.  Ik doe er ook wat boekendoorgeefkaartjes bij, zodat je er een tekstje in kan schrijven wat je ervan vond als het boek je geraakt heeft.

Hier nog wat impressies van zo'n leuk boekenhuisje ook wel bekend als free library in het buitenland.
Daar is het echt een hot item.Inmiddels sta ik ook geregistreerd bij minibieb.nl. Dus mensen kunnen mij op die manier ook vinden om een boek voor onderweg of op reis te lenen, ruilen of een boek achter te laten.


4 opmerkingen:

 1. Wat een superleuk idee Pauline :)
  Ik heb laatst ook al zoveel naar de kringloop gebracht...maar heb nog wel wat voor je hoor, dus mocht je in de buurt komen ;)
  Ik ben een echte vakantie lezer...dan verslind ik ze...maar tussendoor gun ik mezelf er geen tijd voor...te druk met fotograferen, haken en bloggen...en oh ja mijn gezin en huishouden, hihi...niet in die volgorde hoor ;)

  Grappig trouwens dat ik een bekende van mij bij jou op je FB pagina zag (Marjo) kleine wereld weer ;)

  Succes met de minibieb.

  Lieve groet, MJ

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je Marie-José!
   Dat ga ik zeker onthouden, als jij hier in de buurt bent bent, staat de deur voor je open hoor! Ja grappig he ik zag ook dat je Marjo kent. Klein wereldje toch.
   Ga jij maar lekker door met je foto's ,haken en blog want ik ben echt fan van je!
   liefs Pauline

   Verwijderen
 2. Hoi, Via instagram zag ik de leuke foto van je minibieb. Ik kende dit al door een minibieb bij ons in de buurt, maar wauw wat ziet jou bieb er gezellig uit!! Ik hoop dat er veel ruilers langs komen. Ik ga je 'avontuur' volgen, succes! Josy

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel Josy voor je reactie! Wordt het bij jullie goed bezocht/geruild? Groetjes Pauline

   Verwijderen

Bedankt voor je reactie en een fijne dag!